مدارس تیزهوشان و سمپاد

مدارس تیزهوشان یا سمپاد که زیر نظر سازمان پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان (سمپاد) فعالیت میکند جزو مدارس دولتی است که هدف آن شناسایی و جذب دانشآموزان نخبه و تیزهوش است تا استعداد آنها را بیشازپیش شکوفا سازند. مدارس تیزهوشان و سمپاد از طریق آزمونهای مختلف در پایه ششم و پایه نهم دانشآموزان مستعد را شناسایی کرده و آنها را در مسیر تعالی و رشد قرار میدهند.
چرا مدارس سمپاد و تیزهوشان؟
مدارس تیزهوشان به دلیل رسیدگی بیشتر به دانشآموزان و استفاده از معلمان برتر و کیفیت آموزشی بسیار متفاوت نسبت به سایر مدارس همیشه اولویت اول والدین برای ثبتنام فرزندشان بودهاند. در مدارس سمپاد کلاسهای متفاوتی جهت رشد و ارتقاء فکری دانشآموزان برگزار شده و برگزاری آزمونهای مختلف باعث کشف استعدادهای نهفته آنها میشود.
برخی ویژگیهای مهم مدارس سمپاد:
- آموزش نکات برتر برای قبولی دانشآموزان در کنکور سراسری و المپیادهای علمی
- مجهز به وسایل آزمایشگاهی پیشرفته و کارگاهی برای یادگیری بهتر دروس
- فعالیت گروهی و ایجاد حس رقابت با سایر نخبگان و استعدادهای برتر
- کتابخانههای مناسب برای ارتقا سطح علمی دانشآموزان
- توجه ویژه کادر مدرسه به فرایند درسی دانشآموزان
- دارای سالنهای ورزشی مجهز و کارگاه فنی
- استفاده از معلمان نمونه و باسابقه
کلاسهای آمادگی تیزهوشان برای چه کسانی مفید است؟
به طور خلاصه میتوان گفت این کلاسها برای این دانشآموزان مفید است:
- برنامههای موازی برای قبولی در نظر گرفته نشده باشد (مثلاً استفاده از معلم خصوصی یا کلاسهای پیشرفته مدارس)
- دانشآموز به میل و رغبت خود (نه والدین) تصمیم به ثبتنام در آموزشگاه تیزهوشان را گرفته باشد.
- از لحاظ روحی هرچند کم، آماده شرکت در آزمون سخت سمپاد شده باشید.
- دانشآموز در سطح مدرسه و کتاب درسی مشکلات زیادی نداشته باشد.
موارد بالا بخش کوچکی از پارامترهایی است که باید به آنها توجه کرد در ادامه نظر کارشناسان راجع به کلاسهای تیزهوشان را مطالعه بفرمایید.
نظر آقای سجاد قاسمی (مدیر مجتمع دبستانهای علامه طباطبائی)
بنده با برگزاری کلاسهای تیزهوشان موافق هستم، زیرا به لحاظ فکری کلاسها میتوانند به داوطلب ورودی مدارس تیزهوشان کمک کنند. هر فرد برای شرکت در آزمونهای متفاوت باید حداقل ۲-۳ روز زمان بگذارد. نکتهای که باید الگوی دانشآموز قرار دهیم، نوع دیدگاهی است که برای سؤالات تیزهوشان ساختهایم. بسیاری از افراد دارای سوادآموزشی هستند ولی به نتیجه رسیدن، تنها با تمرین امکانپذیر است و کلاسهای تیزهوشان این شرایط را فراهم میآوردند. ثمره این کلاسها، نوآوری و طرح موقعیتهای جدید است. نکته مهم این است که کلاسهای آمادگی آزمون تیزهوشان بهتنهایی ضامن موفقیت در آزمون این مدارس نیست ولی تا حد بالایی میتواند مؤثر باشد.
نظر آقای داریوش برزگر (مدیر دبستان علامه طباطبایی – واحد آبشناسان)
بنده با کلاسهای تیزهوشان موافق نیستم، چون به عقیده من دانشآموز تیزهوش، بالقوه امکان ورود به مدارس خاص را دارد و نیازی به آموزش در این زمینه ندارد. دیدگاه من این است که این آزمون ورودی باید بدون آمادگی صورت بگیرد و دانشآموزان مستعد برای ورود به این مدارس راه خود را پیدا میکنند وارد این کلاسها میشوند.
نظر آقای هاشم نعمتی (معاون آموزشی دبستان علامه طباطبائی)
در جامعه امروزی به دلیل اینکه همه افرادی که در کلاسهای تیزهوشان شرکت میکنند کاملاً با تشخیص اشتباه عملاً تیزهوش نیستند و بعد از اینکه مدتی تحت آموزش قرار میگیرند، مجدد به حالت سابق برمیگردند، اما آسیبهای جبرانناپذیری به لحاظ روحی به آنها وارد میشود. ولی اگر شرایطی پیش بیاید که افراد تیزهوش پیش از ورود به کلاسها شناسایی شوند و سپس تحت آموزش قرار بگیرند، قطعاً اگر شرایطی پیش بیاید که افراد تیزهوش پیش از کلاسها شناسایی شوند و سپس تحت آموزش قرار بگیرند، قطعاً خروجی کار رضایتبخش خواهد بود و میتوان گفت کلاسهای آمادگی تیزهوشان مؤثر واقع میشود.
دیدگاهتان را بنویسید