پرحرفی در بچهها عاملی برای موفقیت
پرحرفی در بچهها دارای ویژگیهای قابل تأملی است، اما گاهی این عادت موجب ناراحتی پدر و مادر یا سرپرست بچهها میگردد. توانایی رسا و مکرر حرفزدن، یک خصوصیت مثبت تلقی میشود، اما اینکه آیا بچههای پرحرف در آینده موفقتر هستند یا خیر در اینجا موردبحث است! بر اساس تحقیقات بچههایی که از قدرت تکلم بالاتری نسبت به سایر کودکان برخوردار هستند، در دوره پیشدبستانی عملکرد بهتری نسبت به بقیه دارند و این امتیاز تا دوره ابتدایی، متوسطه، دانشگاه و بخصوص تا محل کار هم ادامه خواهد داشت. این مقاله از سایت مهندس آرش کلانتری راهنمایی برای والدین است تا با ویژگیهای کودکان پرحرف خود بیشتر آشنا شوند.
پرحرفی در بچهها و برخی دلایل موفقیت آنها
- مهارتهای کلامی بالا.
- درک و سرعت انتقال بالا.
- بدیهیترین امتیاز بچههای پرحرف مهارت آنها در حرفزدن است.
- شوخطبعی یکی از کلیدهای موفقیت است و افراد طنزپرداز در این گروه دارای امتیاز ویژهای نسبت به دیگران هستند.
- بچههای پرحرف با صحبتکردن، به دنبال برقراری ارتباط قوی و داشتن مهارتهای ارتباطی موفق در هر زمینه از زندگی هستند.
- بچههای پرتکلم به دلیل سرعت انتقال بالای مطالب نسبت به دیگر همسالان خود، دارای درک بالاتری هستند و سریعتر مطالب طنز به ذهنشان خطور کرده و تعریف میکنند ازاینرو دوستان خود را سرگرم میکنند.
پرحرفی در بچهها عاملی برای رسیدن به پاسخ در زمان کوتاهتر
بچههای پرتکلم اغلب جالب و جذاب صحبت میکنند و همواره باعث سرگرمی دوستان خود میشوند. از دیدگاه والدین این بچهها هرگز اجازه نمیدهند چیزی کسلکننده باشد. این قبیل کودکان پرتکلم در اکثر مواقع تمایل به پرحرفی دارند و چون کنجکاو هستند، میخواهند در مورد دنیایی که در آن زندگی میکنند بیشتر کنکاش کنند و این یک واقعیت است که هر زمان وقتی کودک سؤالهای بیشتری میپرسد، طبیعتاً پاسخهای متنوعتری دریافت میکند.
بچههای پرتکلم نسبت به همسالان گروه خود در زمان شروع مدرسه، نسبت به بقیه اطلاعات و دانش گفتاری سطح بالاتری دارند.
مهارتهای اجتماعی بالاتر
بچههای پرحرف گرایش به تعامل و ارتباط بیشتری دارند و در ایجاد یک رابطه دوستی پیشقدم میشوند. داشتن یک گروه اجتماعی قوی، یکی از مزیتهایی است که بچهها برای رشد به آن ویژهای دارند، و افراد پر تکلم بهراحتی از این امکان برخوردار هستند. این قبیل از بچهها روابط بهتر و قویتری با خواهر و برادرهای خود دارند. بهخصوص جنس دخترها از نظر اینکه برادری داشته باشند که بتوانند با او همدردی کرده و به او اعتماد کنند احساس خوشایندی دارند.
مشارکت بهتر و بیشتر
بچههای پرتکلم نمیتوانند برای مدت طولانی ساکت بمانند و این مسئله در درازمدت میتواند تبدیل به یک مشکل بزرگ شود، اما اگر بتوانند یاد بگیرند که چه زمانی برای حرفزدن مناسب است، نتایج بهتری خواهند گرفت. بهعنوانمثال در کلاس درس، این مهارت میتواند بهصورت داوطلب شدن و شرکت در بحثها و گفتگوها بروز کند. معمولاً معلمها برای پیشبرد یک بحث به ترفندها و تکنیکهایی نیاز دارند، اما اگر یک یا دو بچه پرتکلم در کلاس حضور داشته باشند کار معلم بسیار راحتتر خواهد بود.
توانایی بیشتر برای گفتار
اکثر بچهها برای مدت پنج دقیقه بهصورت مداوم نمیتوانند صحبت کنند. اما بچههای پرتکلم میتوانند ساعتها صحبت کنند که این امر نشان میدهد پر از ایده و تفکر هستند. این پُر اندیشه بودن و حس تخیل بهوقت نیاز، نتیجه بسیار مطلوبی برای آنها به بار خواهد آورد.
انرژی فراوان
بچههای پر صحبت نسبت به همسالان خود سرعت انتقال مطالب و درک بیشتری دارند و سریعتر مطالب طنز به ذهنشان خطور کرده و تعریف میکنند. این قبیل بچهها اگر زمینه بهرهمندی از توان تکلمی بالای خود را داشته باشند میتوانند سرگرمیهای خلاقانهای پدید آوردند.
زندگی جالب با پر تکلمها
والدین بچههای پرحرف معتقدند که این بچهها جالب و جذاب هستند و اغلب باعث سرگرمی خانواده میشوند. در دنیای امروز که گاهی پدر و مادر بودن هم ملالانگیز و خستهکننده است، این نکته که در زندگی کسی باشد که باعث غافلگیری و تعجب افراد باشد حس خوشایندی به وجود میآورد.
پژوهشگران طی مطالعاتی که انجام دادهاند متوجه شدند که بچههای پر تکلم در آینده پدر و مادر بهتری خواهند بود زیرا بیشتر با بچههای خود صحبت میکنند و مهارتهای بیانی و سوادآموزی بهتری به آنها آموزش میدهند. والدین باید بر این نکته اشراف داشته باشند که اگر با فرزند پر تکلم در ارتباط هستند، گرایش آنها به زیاد حرفزدن پیامدهای خوبی در زندگی و همچنین آنها و نسلهای بعدی خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید