۱۳ عادت اشتباه هنگام مطالعه

گاهی دانشآموز ساعتها برای یادگیری و آموختن دروس وقت میگذارد اما نتیجه موردنظر را از آنهمه تلاش خود دریافت نمیکند. موارد مختلفی شاید بررسی شود، ولی ریشه مشکل پیدا نشود. شاید در روش درسخواندن باید تجدیدنظر کند و سبک و عادت اشتباه هنگام مطالعه تا کسب نتیجه مناسب از تلاشهای خود تغییر دهد. در ادامه همراه با مقاله از سایت مهندس آرش کلانتری باشید و با ۱۳ عادت اشتباه هنگام مطالعه آشنا شوید.
خیلی از دانشآموزان در ابتدا و نحوه خواندن دروس دارای عاداتی هستند که اشتباه است و بدون آنکه بدانند همیشه آنها را تکرار میکنند و نتایج مورد انتظار را از تلاش خود دریافت نمیکنند.
۱۳ عادت اشتباه هنگام مطالعه
نداشتن برنامه برای انجام مطالعه
در ابتدا مشخص کنید که در هر ساعت یا هر جلسه از مطالعه چه مطالبی باید خوانده شود. مشخص کنید تا کجا باید مطالعه صورت گیرد و اینکه بتوانید بعد از پایان جلسه مطالعه چه موضوعات و مفاهیمی را کامل یاد گرفته و توضیح دهید.
انجام تکالیف بهسرعت و در لحظه آخر
خیلی از دانشآموزان انجام تکالیف را به ساعات آخر و کمی مانده به تحویل انجام میدهند. این کار باعث میشود تا از انجام تکالیف بهصورت تندتند و عجلهای هیچ یادگیری صورت نگیرد. بهتر است برای انجام و زمان ارائه تکالیف برنامه داشته باشید و بهمرور و بادقت در طول زمان مشخص تکالیف را انجام داده و از فشار و استرس ناشی از عدم آمادهشدن تکالیف جلوگیری شود.
مصرف مواد غذایی کمارزش
نداشتن وقت کافی استراحت، انگیزۀ کم استفاده از منابع غذایی ناسالم و کمارزش و همچنین استفاده زیاد از غذاهای آماده بهمرورزمان عملکرد مناسب بدن را در جنبههای مختلف کم میکند. این در صورتی است که استفاده از منابع غذایی مناسب ضمن ایجاد سلامت در بدن با سطح مناسبی از مواد مغذی باعث افزایش توان در انجام امور و کمک به مغز در یادگیری و یادآوری بهتر میشود. در نتیجه برای مطالعه بهتر و نتیجه بهتر رژیم غذایی مناسب داشته و از مواد مختلف غذایی استفاده شود.
وجود عواملی که باعث حواسپرتی است
کاهش تمرکز و ایجاد حواسپرتی از عوامل مهم در کاهش میزان یادگیری دروس است. زمانی که برای درسخواندن آماده میشوید باید سعی کنید این عوامل را کاهش دهید تا میزان یادگیری دروس را در زمان مطالعه افزایش دهید. عواملی مانند همراه و تلویزیون و رایانه.
- از شبکههای اجتماعی موقع درسخواندن خارج شوید
- تلفن همراه خود را خاموش کنید
- اینستاگرام و ارسال پیام به دوستان را به زمان استراحت یا بعد از اتمام درسخواندن موکول کنید.
- مکان ساکت، آرام و خلوتتری در خانه برای مطالعه انتخاب کنید و مختص مطالعه استفاده کنید.
- در صورت امکان اتاقخواب که محل استراحت است را برای مطالعه انتخاب نکنید.
انتخاب زمان نامناسب و صرف زمان بیش از حد برای مطالعه
دانشآموزان باید به این نکته توجه کنند که در طول روز ساعاتی وجود دارد که بیشتر هوشیارند، آمادگی بیشتری دارند و ذهنشان برای درک و یادگیری مطالب آمادهتر است. مثلاً در صبح یا عصر یا شب میتوانند نتیجه و بهرهوری بهتری از زمان صرف شده برای مطالعه داشته باشند. همان ساعات را برای مطالعه دروس اختصاص دهند.
درسخواندن شب امتحانی
فعالیتهای غیردرسی روزانه دانشآموزان، گاهی باعث میشود از مرور روزانه مطالب درسی غافل شوند. این امر باعث انباشته شدن مطالب درسی و حجم زیاد آنها برای آزمون میشود. در چنین شرایطی دانشآموزان بیدار ماندن در شب امتحان را برای جبران زمان ازدسترفته انتخاب میکنند. بیخوابی در طول زمان ضمن ایجاد اثر منفی روی یادگیری باعث بههمخوردن شرایط استراحت بدن میشود.
استراحت پیش از خواب نیاز ضروری دانشآموزان برای آمادگی در امتحان است. خواب مناسب باعث تثبیت اطاعات در مغز میشود و یادآوری آنها را راحتتر میکند. ساعات طولانی مطالعهکردن بدون استراحت و خواب نتیجه معکوس دارد، زیرا مغز فقط میتواند جنبههای کلی اطلاعات را حفظ کند؛ ولی بافاصله مطالعهکردن در چند جلسه کوتاه موجب میشود جزئیات بیشتری را درمورد موضوع موردنظر حفظ کنیم.
سؤال نپرسیدن وقتی در فهم مطلب مشکل دارید
مرور مطالب هر روز. این کار باعث تثبیت مطالب میشود و هم چنین اگر مطلبی باشد که بهخوبی متوجه نشدهاید را یادداشت کرده و مطلب را برای یادگیری کامل با معلم خود در میان بگذارید.
یادداشتبرداری نامنظم از مطالب
برای هر درس و مطلب از درس یک قسمت مشخص یا جزوه و پوشهای مشخص داشته باشید تا دستهبندی و موضوعات مشخص باشد. بهاینترتیب برای مرور مجدد دسترسی بهراحتی و آسانی به مطالب انجام خواهد شد و تمرکز روی یک مطلب را افزایش میدهد.
استفادهنکردن از برنامه کارها
داشتن برنامه و الزام به اجرای آن ضمن ایجاد زمان بیشتر برای دانشآموز، انجام تکالیف، پروژهها و موفقیت در آزمون را بهتر و بیشتر میکند. برای این انجام کار و تبدیلشدن به عادت بهتر است به مدت یک ماه هر روز برنامههای خود را بررسی و کارهای خود را طبق آن انجام دهید. این روال بهمرور برای شما عادت شده و سختی ابتدایی آن از بین میرود.
مدیریت نادرست زمان
یکی از عادتهای اشتباه هنگام درسخواندن دانشآموزان و دانشجویان وجود دارد مدیریت اشتباه زمان است، مدیریت زمان برای هر فردی ضروری محسوب میشود و مدیریت زمان برای دانشآموزان نیز ضروری است. برای مدیریت صحیح زمان میتوان برنامه روزانه، هفتگی و ماهانه داشت و برای هر فعالیتی مانند فعالیت ورزشی، تفریحی و درسی و سایر فعالیتها زمان مناسب را در طول مدت اختصاص داد و حتماً تا حد ممکن طبق برنامه و زمانبندی فعالیتها را انجام داد.
حفظکردن بهجای فهمیدن و یادگرفتن مطالب
حفظ کردن مطالب با گذر زمان ممکن از حافظه برود. برای رفع این مشکل میتوان با یادگیری مطالب آنها را برای همیشه در ذهن داشت. یکی از راههایی که میتوان مطالب را بهتر یاد گرفت، مرور مطالب مشابه و ارتباط دهی آنها با یکدیگر است که منجر به عمیقتر شدن درک نسبت به مطالب خواهد بود و این بهصورت مطالب ماندگاری بیشتری در ذهن خواهند داشت.
درس نگرفتن از اشتباههای گذشته
اشتباهات گذشته خود را بررسی کنید و مواردی که باعث انجام آنها شده را اصلاح کنید. درس گرفتن از اشتباهات گذشته باعث تقویت شما در آینده میشود. بهاینترتیب مواردی که ضعف داشتهاید یا موفق نبودهاید را به نقاط قوت خود تبدیل کنید.
مصرف نوشیدنیهای انرژیزا
با استفاده از نوشیدنیهای انرژیزا به بهانه تحریک مغز برای افزایش تمرکز و توان ذهن برای یادگیری احتمال وابستگی به این نوشیدنیها را افزایش میدهد. نوشیدنیهایی که دارای مواد شیمیایی و مضر برای بدن هستند و استفاده همیشگی بهمرورزمان مشکلات جدیی را برای بدن ایجاد میکند. مشکلاتی مانند بیخوابی، اضطراب، سردردهای همیشگی و حتی ناراحتیهای قلبی منجر شوند.
رویارویی با عادتهای اشتباه درسخواندن
در درسخواندن باید به این نکته دقت کنید در حوزههایی که قوی نیستید و مشکل دارید تقویت شوید یا مشکل را حل کنید. در همین حین میتوانید مهارتهای درسخواندن خود را افزایش دهید تا به موفقیت و کسب بهترین نتیجه از تلاشهای خود در درسخواندن برسید.
یافتن بهترین راه مطالعه فرایندی مستمر است و هیچ پاسخ قطعی و مشخصی برای آن وجود ندارد. دانشآموزان و دانشجویان موفق، روشهای مطالعه و عادتهایی دارند که با استفاده و انجام آنها میتوانید تمام ظرفیتهای بالقوه خود را عملی کنید و راههای موفقیت را راحتتر طی کنید. در این مقاله ۱۳ عادت اشتباه هنگام مطالعه که به طور رایج در بین دانشآموزان و دانشجویان وجود دارد، ذکر شد تا دانشآموزان و دانشجویان با تغییر و اصلاح آنها بتوانند در تحصیل خود موفقیت بیشتر داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید